(17/05-2003) – Når pubertetsunge finder religiøsitet vigtigt i deres liv, sætter det deres forbrug af hash, alkohol og cigaretter ned. Det er resultatet af en undersøgelse ført på storby-teenagere, som er blevet fulgt fra folkeskolen til gymnasiet.
Videnskabsmænd fra Albert Einstein College of Medicine fandt ud af, at opfattelsen af, hvor vigtig religion var hos nogle teenagere, var afgørende for deres beslutninger.
De teenagere, som opfattede religion som en vigtig del af deres liv og en måde at tackle deres problemer på, havde halv så mange chancer for at bruge narko som dem, da ikke opfattede religion som en vigtig del af livet.
Dette viste sig også at holde stik i andre af livets forhold, som at have arbejdsløse forældre eller at være syg selv. Unge med høj opfattelse af religiøsitet blev mindre stressede end de øvrige.
Dette skyldes ifølge Thomas Ashby Wills, Ph.D., Alison M. Yaeger, Ph.D., og James M. Sandy, Ph.D., den såkaldte “stødpude-virkning”. Religiøsitet bruges som en stødpude mod modgang.
Religiøsitetens effekt var ikke begrænset af etniske forhold. Virkningen af religionen var ens for alle de unge, der blev fulgt, de end så være sorte, hvide eller af spansk oprindelse.